Köpa hund

När du ska köpa hund är det viktigt att börja med dig själv. Är det lämpligt att jag skaffar en hund just nu? Din livssituation kan se ut på många olika sätt och ibland lämpar det sig inte att skaffa en hund. Du kanske bor för litet? Eller så är du rentav mitt uppe i en flytt? Det är alltid bra att kolla så att nuvarande och framtida situation klarar av att du skaffar hund.

Vilken ras hunden har är väldigt avgörande. Olika raser kräver olika mycket och vissa raser passar inte för din livssituation heller. Om du bor i en liten lägenhet i innerstan är det kanske inte optimalt att skaffa en stor newfoundlandshund till exempel. Det är också skillnader mellan hane och tik, då tikar ofta kommer överrens bra med andra hundar medan hanarna kan visa aggressivt beteende mot andra hanar.

Försök att köpa din hund hos en uppfödare som är nära dig. Eller någonstans där du i alla fall kan åka och besöka. Då får du möjlighet att kolla så inget sköts konstigt och att hundarna har de bästa förutsättningarna. Dessutom ger det dig möjlighet att fråga uppfödaren om ytterligare tips och råd som kan vara nyttiga.